Mit Tidsskrift > Artikler

LEDER Mit Helbred 1-2016

Lagt på Mit-Helbred.dk den 5-6-2016 kl. 03:14  |  Skrevet af Ole Vestergaard

Linus Pauling skulle have sagt:
”Lad hverken de medicinske autoriteter eller politikerne vildlede dig.
Tag vare på fakta og træf dine egne beslutninger om,
hvordan du kan leve et godt liv og arbejde for en bedre verden.”
Sundhedsmyndigheder synes at hænge i en tynd tråd med hensyn til troværdig-
hed. Influenzavaccinationer, vaccinationer mod børnesygdomme og vaccination
mod livmoderhalskræft er eksempler på tilbud som tilflyder os - det mangler ikke
på ”salgsargumenter”. Flere og flere siger nej tak, det giver panderynker hos
sundhedsautoriteterne. Så sættes ind med ”oplysningskampagner”. Godt for
reklamebureauerne - stadig skidt for de medicinske autoriteter, der er en vedvarende modstand mod deres anbefalinger. ’Man ligger, som man har redt’ - og i autoriteternes seng er der kun plads til personer med samme meninger - meninger der fremføres uden den mindste tvivl eller nuance. Tilbydes også på apps! Faren ved trådløs teknologi er jo ikke eksisterende.
Når det så gang på gang bliver afsløret, at det medicinske enevældes meninger kan gradbøjes og nogle ligefrem er usande, så ryger troværdigheden naturligvis. Det synes ikke at bekymre, paraderne hæves, sandheder forties og fortrænges stadig. Myndighederne står fast på deres ”en gang for alle meninger”.
Man kan undre sig over den sammenspisthed der hersker mellem Sundhedsministeriet, Statens Serum Institut, de store lægestyrede patientforeninger, mange folketings-/kommunalpolitikere, medicinalindustrien og nogle videnskabsfolk, m.m. Kritik tåler man ikke. Denne mur af enevælde lægger selvfølgelig op til hård konfrontation med andre videnskabsfolk og godtfolk med et andet syn på sundhedssammenhænge.
I flæng fra dette blad kan nævnes ’statiner giver diabetes’, ’zikamyg er ikke årsag til mikrocephali’, ’screening for kræft redder ikke liv’. Alle er eksempler på ved til det bål, der snart må gå op i lys lue. Det ville have én fordel: Så brænder bålet ned og ud - fjentligheder forsvinder - nu plads til samarbejde og forståelse). Desværre kan man frygte, at ’The Eatablishment’ i røgskyerne stadig lægger deres brændeknuder på - måske kun et ragnarok kan stoppe dem.

  • Til toppen
  • 1019204 besøgende i alt (200.1 pr. dag)